Jednodnevni kanjoning Nevidio

Kanjon Nevidio - Pogledaj na mapi
  • 1 Dan
  • Dostupan Wifi
  • Jun 01 - Oct 01

Kanjoning Nevidio, 1 dan

  • doručak
  • kanjoning (energetska užina na polovini rute)
  • ručak

KANJONING NEVIDIO

Kanjoning Nevidio podrazumijeva spuštanje niz korito reke, penjanje po stenama, skakanje sa litica u pjenušave brzake, provlačenje kroz pukotine i prelaženje na drugu stranu rijeke. Ukoliko želite pravu avanturu i zabavu onda je kanjoning prava avantura za Vas.

Kanjoning Nevidio

Kanjoning Nevidio je avantura koja će vas ostaviti bez daha. Kanjoning je prepun aktivnosti kao što su:

spuštanje niz brze rijeke svim raspoloživim trehnikama, penjanje i skakanje u duboke prirodne bazene, plivanje i spuštanje pomoću alpinističke opreme. Nevidio kanjon je dio kanjona rijeke Komarnice koji se nalazi na planini Durmitor blizu mjesta Šavnik (Crna Gora). Ljepotu ovog kraja čini selo Pošćenje sa dva lednička jezera gdje se odmara uz ručak nakon vaših kanjoning aktivnosti.

Pregled aktivnosti

Ulazak u kanjon u prijepodnevnim časovima je nakon sigurnosne obuke, Na polovini rute je odmor uz energetski obrok, Priprema za poslednji dio vaše kanjoning avanture, Nakon toga je izlazak iz kanjona uz malo intenzivnije pjesačenje. Sezona kanjoning aktivnosti u kanjonu Nevidio obično počinje početkom juna i traje do oktobra ( zavisi od vodostaja). Kanjon Nevidio je veoma atraktivan i uzak sa mnogo skokova ( 8 metara najvise ), vodenih tobogana i mnogo prirodnih bazena kristalno čiste vode. Ljepota kanjona Nevidio je jedinstvena sa svojim tjesnacima i pjenušavim vodopadima, zbog toga je idealan za vas koji volite stvarne kanjoning avanture u netaknutoj prirodi.

O KANJONINGU NEVIDIO

Dolazak u naš bazni kamp u jutarnim časovima (do 9h). Tu vas očekuje dobrodošlica, domaći doručak upoznavanje sa vodičima i planiranje vašeg putovanja .

Našim vozilima putujemo do sela Pošćenje (nekih 2,5h) gdje se odmaramo u jednom malom i prelijepom restoranu i pripremamo za avanturu. Na ulazu u kanjon zaduzujete opremu za kanjoning (kaciga , odijelo komplet neopren 5mm, neoprenske čarape, specijalne čizme i alpinistički pojas) i u jednom sigurnosnom govoru dobijate tačne instrukcije kako i šta se treba raditi u kanjonu. Ulazak u kanjon u prijepodnevnim časovima gdje vas očekuje mnogo različitih prepreka koje ćemo zajedno savladati. Na polovini rute pravimo odmor uz energetske grickalice i pripremamo se za poslednji i najekstremniji dio kanjona.

Sam kanjoning traje između 2,5h i 3,5h nakon čega nas očekuje uspon iz kanjona nekih 40min gdje dolazimo do vozila i presvlačimo se. U obližnjem restoranu odmaramo uz domaće specijalitete ovoga prelijepog kraja nakon čega našim vozilima putujemo nazad u naš bazni kamp.

Aranžman je moguće produžiti ili kombinovati sa nekim od naših aranžmana.

Pišite nam