Paraglajding Bjelašnica

Koliko ste hrabri da okušate najekstremniji sport? Sagledajte sve prostranstvo Bjelašnice dok ste pod adrenalinom i udaljeni stotinama metara od tla.

Svako ko se odluči da proba paraglajding verovatno želi da zadovolji svoju strast za letenjem i možda testira svoju hrabrost. I to jeste hrabar potez budući da izlazite iz zone komfora i prepuštate se slobodnom padu, dok ste stotinama metara udaljeni od tla.

Osnovne informacije o avanturi:

  • postoje 2 starta: prvi je vrh Bjelašnice 2067mnv, a drugi Međustanica 1827mnv sa sletištem u Babin Do 1242 mnv
  • let u prosjeku traje 10 minuta i više, sve zavisi od meteouslova
  • obezbeđena je profesionalna oprema
  • leti se u tandemu sa profesionalnim vodičima
  • za paraglajding na Bjelašnici mogu se prijaviti i početnici

Šta znamo o paraglajdingu na Bjelašnici?

Prema ličnim iskustvima, dovoljno je da obučete svoje profesionalno odelo, stavite sunčane naočare i sve ostalo prepustite našem timu. Kad krenete, nemojte se predomišljati. Sigurno je da ćete biti nestrpljivi, ali te leptiriće u stomaku oseti skoro svaki početnik. A kad budete u slobodnom letu, shvatićete da je bilo vredno znoja i nervoze koje ste do maločas osećali. Dok budete u vazduhu činiće vam se kao da jurite ka pojasevima, koji vam konstantno izmiču. A o tome kako izgleda zalazak sunca sa ovih visina je tek posebna priča koju treba sami da doživite.

Leti se u tandemu sa paraglajderom ili možete sami, zavisno od toga koliko imate iskustva u ovom sportu. Čak iako ste početnik možete se prijaviti, jer će vam naš tim pružiti sve potrebne informacije o tome kako da se ponašate od početka do kraja ove avanture.

Inače, planina Bjelašnica je smeštena svega 32km od centra Sarajeva. Ovde zna biti veoma hladno, posebno zimi tokom koje su temperature u minusu i dostižu - 41°C, dok najviša koja se može očekivati je 24°C. Leti Bjelašnica obraste gustom travom, dok tokom decembra ovde možete naići na pokrivače snega do 3 metra visoke. Sve ovo vam govori da je za paraglajding na ovoj planinskoj lepotici bolje birati proleće ili jesen, kada su temperature blage, bez jakih vetrova i idealne za let.

Stoga nam samo preostaje da vas pozovemo da rezervišete svoje mesto dok traje sezona. Završite ovu 2022. čekirajući neki od ekstremnih sportova sa vaše liste želja, koji ste tako dugo želeli iskusiti.

Vidimo se uskoro na vrhovima Bjelašnice.

€100 po osobi (RSD11,800)
Broj gostiju

Još neće biti naplaćeno

Trajanje 1 Dan
€100 x 1 osoba €100
Ukupna Cena €100

(RSD11,800)

Ekstremac

Copyright © 2024

All rights reserved

instagram iconfacebook iconyoutube icon

Prijavi se na listu i informisaćemo te o svim ekstremnim događajima i avanturama.