Via Ferrata Berim

Ako volite visinu, penjanje po stenama i adrenalin u krvi, onda krenite sa nama na sve popularniju via ferratu. Obećavamo ti avanturu za pamćenje.

Kad bismo penjanje i planinarenje spojili u jedan sport, dobili bismo via feratu - pravu adrenalinsku atrakciju koju možete iskusiti i u našoj zemlji. Naime, Via ferrata - Berim je manje poznata avantura u Srbiji koja postaje popularnija iz godine u godinu. Budući da Berim u prevodu sa persijskog znači ,,idemo”, neminovno je da vas pozovemo da okupite svoju ekipu i zaputite se u ovu nezaboravnu avanturu.

Via ferrata Kosovo - 1 dan - aranžman

Pripremili smo vam ponudu za jednodnevnu via feratu - Berim. Cena se plaća ponaosob i u nju je uračunata:

  • profesionalna oprema

  • prevoz od Zubinog Potoka do mesta gde počinje Berim - via ferrata

  • licenciran vodič

  • Postoje i dodatne opcije:

  • mogućnost iznajmljivanja smeštaja u kampu Rezala, koji je otvoren do sredine septembra

Po čemu je posebna Berim via ferrata?

Via ferrata u prevodu sa italijanskog znači ,,čelični put”, koji obuhvata razna pomagala (penjalice i sajle), koje pružaju bezbedno penjanje i prelazak preko stena. Iako je ovakva avantura tipična za planinu Alpe, od pre nekoliko godina možemo je iskusiti i u Srbiji, na samom jugu, gde je ferrata Berim prava atrakcija.

U pitanju je jedna od najdužih via ferata na svetu, čija dužina iznosi 4km, a razlika između početne i završne tačke - 520m, što je čini pravom atrakcijom. Smeštena je na steni u obliku piramide, na samom kraju istočnog dela planine Mokre gore, a od Zubinog potoka je udaljena 27km, što predstavlja 1h vožnje.

Kako izgleda avantura via ferrata (Srbija)?

Pre početka ove avanture, svratićemo u planinarski dom, gde ćemo namestiti opremu i sipati svežu planinsku vodu. Tada se spremite da startujemo jednim vertikalnim penjanjem, koje ćemo savladati uz pomoć naše opreme, nakon čega ćemo se naći na ivicama prelepe pećine, gde su klupe za odmor.

Po izlasku iz pećine, nastavljamo do prvog vrha, odakle ćemo nastaviti ka horizontalnoj, najuzbudljivoj, deonici, jer ćemo morati da visimo nad ambisom nekoliko stotina metara. Sledi penjanje, koje će trajati sve dok ne dođemo do jednog visećeg mosta, koji je dug 70 metara. Preći ćemo ga hodom, a nakon mosta sledi vreme za odmor u letnjikovcu, koji je veličanstven zbog prirodnog ambijenta i ušuškanosti u stenama.

Zatim, vertikalno ćemo se penjati do trećeg vrha, gde su 2 viseća mosta, koje ćemo takođe morati da savladamo na ovom putu. Kada pomislite da je kraj prelasku mostova, nailazimo na još jedan dužine 50m, kog avanturisti obožavaju, jer se ovaj prelazak pamti celog života.

Kada ga pređemo, uputićemo se na sam vrh Berima, odakle se pružaju divni vidikovci ka Ibarskom Kolašinu, kao i ka planinama Kopaonik, Rogozne, Prokletije, Šare i Hajle. Silaženje sa Via ferate će proteći prilično lagano, jer nailazimo na planinarsku stazu koja nas vodi do samog mesta odakle smo i počeli ovu egzibiciju.

Ima li bolje avanture za ekipu od via ferate? Iznenadite svoje prijatelje i pozovite ih da zajedno iskusite ovaj sport, koji će vam pružiti toliko zabave, smeha i bliskosti. Dani sezone još uvek traju, stoga ne propustite ovu priliku.

€50 po osobi (RSD5,900)
Broj gostiju

Još neće biti naplaćeno

Trajanje 1 Dan
€50 x 1 osoba €50
Ukupna Cena €50

(RSD5,900)

Ekstremac

Copyright © 2024

All rights reserved

instagram iconfacebook iconyoutube icon

Prijavi se na listu i informisaćemo te o svim ekstremnim događajima i avanturama.