Paraglajding

Paraglajding

Paraglajding je trenutno klasifikovan kao „Ekstremni sport”, jer uživanje u ovom iskustvu podrazumeva odlazak u potragu za visokim planinama, brdima ili gudurama kako biste se pustili zanijeti strujama vetra dok se spuštate i dok ne stignete u dolinu na ruti koja može trajati od 20 minuta do nekoliko sati, ovisno o tome na struje i nadasve na veštinu pilota.

Ovaj ekstremni sport prvi put je doživljen pre 200 godina, upravo u sezoni kada i slavni “Balon na vrući zrak”. Prema svom pojavljivanju u istoriji danas se njegova praksa razvila do tog nivoa da ovisi samo o laganom padobranu izrađenom od mekog materijala, koji se naziva "Hervenerg”, Osim toga, član posade naslanja se na sasvim udobno sedište koje mu također omogućuje manevrisanje s lakoćom. Paraglajding je idealan sport za one koji vole avanturu, visinu i iznad svega, za sve one koji se ne boje visine.

Tandemski let je idealna prilika za osobe bez letačkog iskustva ili one koji žele da probaju ovu letačku disciplinu bez posebne pripreme. Paraglajderom mogu letjeti osobe od 16 do 75 godina starosti. Dovoljna je samo želja i iskusni FAI licencirani piloti će vas povesti u nesvakidašnji doživljaj i sve zabilježiti kamerom. Dužina leta u tandemu zavisi od vremenskih prilika i visinske razlike između poletišta i sletišta i može da traje od sat vremena, pa do četiri sata.

Ekstremac

Copyright © 2024

All rights reserved

instagram iconfacebook iconyoutube icon

Prijavi se na listu i informisaćemo te o svim ekstremnim događajima i avanturama.