Via Ferrata Sokolov put

Prelazak preko provalija/stena, uspinjanje uz litice, i to dok si prilično udaljen od tla? Ne možeš ni zamisliti koju ti avanturu pruža via feratta. Iskusi je sa nama.

Zamisli, treba da se uspeš uz razne litice, pređeš mnoge stene i provalije, služeći se uglavnom čeličnim sajlama i to dok si na stotinu metara udaljen od tla? Zvuči vrlo ekstremno, ali ako si ljubitelj adrenalina, onda je Via ferrata-Sokolov put pravi izbor za tebe.

Kako izgleda Via ferrata na Sokolovom putu?

Čak iako niste iskusili feratu, Romanija vam pruža planinarske puteve koji su obezbeđeni sajlama, merdevinama, klinovima, čeličnim pomagalima i čine da se osećate potpuno sigurno tokom avanture. Bez obzira da li imate prethodno znanje o alpinizmu ili ne, ovaj ekstremni sport je namenjen i početnicima, koji će od naših kvalifikovanih vodiča imati pomoć pri svakom koraku.

Tokom avanture ćemo preći 160 metara visinske razlike, a svi polaznici će imati opremu, kao što su posebno odelo, šlem, pojas i apsorber, koji se obavezno nose na ovim usponima. Inače, visina polazišta je 1364mnv, pristupne tačke odakle se kreće na ferratu je 1358mnv, a maksimalna nadmorska visina na izlasku iz ferrate je 1439mnv.

Dodatne informacije

Via ferata-Sokolov put se po dužini prostire 350 metara i zajedno sa dva viseća mosta i žičanim prelascima iznad provalija čini pravu turističku atraciju u Bosni i Hercegovini. Poslednjih godina postaje sve popularnija, posebno jer je dostupna svima od 7-77 godina.

Ferratu je najbolje preći u proleće i leto, kao i tokom sunčanih i suvih dana u jesenjem periodu, jer je tokom zimskih uslova nedostupna za penjanje. Inače će vam biti potrebno maksimalno 3 sata da je prođete, ukoliko ste početnik.

Bićete potpuno sigurni tokom ovog ekstremnog sporta, tako da vas pozivamo da se prepustite ovakvom načinu planinarenja i uživate u neverovatnom pogledu na prostranstvo Bosne.

€40 po osobi (RSD4,720)
Broj gostiju

Još neće biti naplaćeno

Trajanje 1 Dan
€40 x 1 osoba €40
Ukupna Cena €40

(RSD4,720)

Ekstremac

Copyright © 2024

All rights reserved

instagram iconfacebook iconyoutube icon

Prijavi se na listu i informisaćemo te o svim ekstremnim događajima i avanturama.