Jednodnevni kanjoning Hrčavka

Za ljubitelje uzbuđenja, kanjoning u Hrčavki je najbolja aktivnost. Možda je kanjoning na rijeci Hrčavki prava avantura za vas ako vam se penjanje po stenama kako biste se sa njih ubacili u uzburkane brzake i strmoglavili se na suprotnu stranu reke čini zabavno. Kanjoning je praksa prelaska reka koje se brzo kreću na bilo koji mogući način, uključujući skakanje po stenama, rad užetom, ronjenje u duboke bazene i penjanje.

Istinska avantura: Kanjoning Hrčavka

Kanjoning Hrčavka je uzbudljiva avantura ispunjena raznim poteškoćama koje će vam pomoći da postanete fizički snažniji i samopouzdaniji. U blizini Tjentišta u Nacionalnom parku Sutjeska nalazi se kanjon reke Hrčavke (opština Foča). Park uključuje strogi rezervat prirode "Peručica", jednu od posljednjih preostalih devičanskih šuma u Evropi. U nacionalnom parku se nalazi Maglić, najviši vrh u Bosni i Hercegovini (2386 m).


Nakon kratkog upoznavanja sa sigurnosnim ograničenjima, spuštanje u kanjon počinje pre podneva. Stajemo na pola puta kanjoninga i uzimamo energetsku hranu. Nakon toga nastavljamo do izlaza iz kanjona kod sela Tođevac, gde se nalaze ostaci srednjovekovne kule Herceg Šćepan. Prolazimo kroz nekoliko vertikala kanjona (do 10m), vodopade, duboke prirodne bazene i tobogane koristeći alpsku opremu, skokove do 5m visine i plivanje (do 10m).


U Kanjonu Hrčavke

Dolazak je rano ujutro u naš bazni kamp (do 9h). Ovde ćete dobiti ručno pravljen doručak i imati priliku da saznate više o aranžmanu. Putujemo automobilom oko sat vremena do Nacionalnog parka Sutjeska u kanjonu reke Hrčavke. Nakon presvlačenja, imamo 30-ak minuta hoda i spuštamo se u kanjon gde dobijate sigurnosnu obuku i opremu za kanjoning.


Videćemo više kaskada, vodopada, prirodnih rupa za plivanje i druge izazove koje možemo savladati upotrebom opreme. Na određenim lokacijama nailazimo na vertikale na koje se možemo penjati uz pomoć užeta i alpske opreme. Dok je na drugim lokacijama reka isklesala duboki, prirodni bazen savršen za ronjenje u kanjon. U drugom dijelu sekcije pravimo malu pauzu uz energetske grickalice kako bismo se oporavili i vratili energiju.


Izlazimo na lokaciji pod nazivom Tođevac, gde se nalaze ruševine srednjovekovne kule Herceg Šćepan, nakon 3 do 4 sata potrebna za prolazak kanjonom. Potom se vraćamo u kamp, gdje možete očekivati ručak i završetak aranžmana. Aranžman se može proširiti ili spojiti sa ostalim koje nudimo.

€ 100* po osobi
Broj gostiju

Još neće biti naplaćeno

Trajanje 1 Dan
€100 x 5 osoba €500
Ukupna Cena €500

Ekstremac

Copyright © 2023

All rights reserved

instagram iconfacebook iconyoutube icon

Prijavi se na listu i informisaćemo te o svim ekstremnim događajima i avanturama.